like 
 

Vlieseline

Tussenvoering & Versteviging

Het juiste gebruik van een goede tussenvoering geeft het perfecte eindresultaat. Maar vindt U het af en toe ook moeilijk de juiste Vlieseline te kiezen bij al die verschillende stoffen? Wij hebben de meest gebruikte Vlieseline’s voor U op een rij gezet.

 

Instrijkbare tussenvoering H180

Bijzonder soepele en zachte instrijkbare tussenvoering voor zijdeachtige stoffen, zoals zijde, viscose, acetaat en cupro. Wasbaar tot 40 graden. Gebruik: Strijkbout op wol. en dan 5 - 6 maal met druk 8 seconden over ieder plaats strijken, (zonder stoom).

 

Vlieseline H 200

Een soepele tussenvoering met wat stabiliteit voor de kleine delen van bloesjes en japonnen. Geschikt voor soepele lichte stoffen zoals katoen, viscose en polyester.

 

Vlieseline H 250

Een soepele tussenvoering voor middelzware stoffen zoals katoen en polyester. Geschikte voor ceintuurs en knutselwerk.

 

Vlieseline H 410

Een soepele universele tussenvoering met stabiliserende draden in de lengterichting. Bijzonder geschikt voor voorpanden van jasjes en voor kleine delen. De lengtedraad van de Vlieseline moet overeenkomen met de draadrichting van de stof.

 

Vliesofix

vliesofix

Tweezijdig instrijkbaar: voor appliqueren, repareren, kaarten maken, enz. Gebruik: Strijkbout op wol. Leg het Vliesofix met de ruwe kant op de achterzijde van één van de stoffen. Langzaam over het oppervlakte glijden (3 - 4 seconden). Laten afkoelen en dan het papier verwijderen. Leg de andere stof met de achterkant op het Vliesofix. Nu strijkbout op wol/katoen en met vochtige doek 10 seconden op iedere plek drukken. De twee stoflagen zitten zijn nu stevig tegen elkaar gestreken.

 

Stik en trek

Een ondersteunende en opvullende wegscheurvlies dat u mee naait of borduurt en daarna wegtrekt. Als versteviging aan de achterzijde van borduurwerk en applicaties, voor het uitwerken van doorstikwerk en patchworkmotieven. Maar ook onder knoopsgaten bij dunne stoffen of het bij het aflocken van lycra/dunne stoffen. Als het werk klaar is, kan de vlieseline aan de achterzijde worden weggetrokken.

 

Plakbaar volumevlies H630 dun / H640 dik

Voor patchwork en quilten, soepele gordijnkappen en volumineuze embrasses. Eenzijdig plakbaar. Wasbaar tot 40 graden.

 

Tweezijdig plakbaar volumevlies H650

Het verbindt 2 lagen textiel in één keer. Wasbaar tot 30 graden.

 

Vlieseline G 405

Een soepele universele tussenvoering voor voorpanden van jasjes en andere kleinere delen. Zeer geschikt voor soepele tot middelzware stoffen zoals wol en ruwe zijde.

 

Zoomband

Dubbelzijdig textiel plakband voor zomen, hobby of reparaties. Was- & reinigingsbestendig.

 

Soluvlies

soluvlies.bmp

In water oplosbaar borduurvlies, ook veel gebruikt in de vilt- en quiltwereld (Krazy quilts en sjaals en tassen). 45 of 90 cm breed.

 

Plak en vouw-om Tailleband

Dit is een instijkbaar tailleband waarmee een kaarsrechte taille band gemaakt kan worden. Het is leverbaar in 3 breedtes.